Leading trauma and orthopaedics clinic in Baltics

+371 6714 4013

ORTO klīnikas anestezioloģe vada referātu diskusiju Eiroanesthesia 2018 kongresā (10.06.2018.)

Jūnija sākumā (02.06.- 04.06.) Dānijā, Kopenhāgenā ORTO klīnikas Anestezioloģijas nodaļas vadītāja Agnese Ozoliņa apmeklēja gadskārtējo Eiropas anesteziologu kongresu Eiroanesthesia 2018 un vadīja pusotru stundu garu referātu diskusiju. Diskusijas tēma – asiņošanu mazinošo līdzekļu pielietojums operāciju laikā. Kongress kā ierasts pulcēja ap 6 000 Eiropas un pasaules anesteziologus no vairāk kā 80 valstīm. Kā nozīmīgāko un jomas aktualitātēm bagātāko katra gada notikumu anestezioloģijas profesionāļu aprindās, kongresu rīko Eiropas Anesteziologu biedrība (European Society of Anesthesiology (ESA)).

Eiroanesthesia 2018 kongresā ir pārstāvētas visas anestezioloģijas apakšpecizalizācijas, jeb jomas, kurās medicīnā ir nepieciešams nodrošināt anaestēziju un atsāpināšanu. Trīs dienu pasākums ir veids, kā apmainīties jaunākām zinātnē balstītām aktualitātēm, medikamentu pētījumiem, tendencēm un pieejām dažāda vecuma un veselības stāvokļu pacientu atsāpināšanai.

Lai nav sāpju!

Vienojoša tēma, kas skar visu jomu anesteziologus, un tika aktualizēta šī gada kongresā – kā maksimāli atbrīvot pacientus no sāpēm dažādos veselības aprūpes posmos, pielietojot multimodālās iespējas, lai tuvinātos opioīdu brīvai atsāpināšanai. “Ir zinātniski pierādīts – ja pacients pēc operācijas cieš no sāpēm, tas negatīvi ietekmē operācijas rezultātu – brūce sliktāk dzīst, ir sliktāka pašsajūta, ilgāks laiks jāpavada slimnīcā. Tas savukārt ietekmē cilvēka emocionālo stāvokli ilgtermiņā, kas var pāraugt trauksmē un depresijā,” saka Agnese Ozoliņa.

Ultrosonogrāfs – neatņemams anesteziologa darba instruments

Tāpat tika plaši apspriesti jautājumi par ultrosonogrāfijas pielietojumu, veicot anestēzijas manipulācijas, ar mērķi panākt maksimālu precizitāti un drošību pacientam. Sekojot šai tendencei, ORTO Klīnikā ultrosonogrāfijas kontrolē tiek veiktas specifiskas anestezioloģijas manipulācijas – tai skaitā blokādes perifēro nervu atsāpināšanai.

Dzīvojam ilgāk

Pasaulē arvien pieaugot cilvēku dzīvildzei, nopietna un daudzslāņaina tēma anesteziologu aprindās ir sešdesmit gadus pārsniegušu pacientu aprūpe. Lai nodrošinātu pārdomātu atsāpināšanu pirms operācijām, anesteziologam jāizvērtē cilvēka veselības, fiziskais un emocionālais stāvoklis un ikdienā lietotie medikamenti. Ņemot vērā visus šos faktorus, anesteziologs, var sniegt daudz mērķtiecīgāku un efektīvāku palīdzību, nekaitējot gados vecam pacientam. Aptuveni 10% vecāka gada gājuma cilvēku lieto antikoagulācijas (asins recēšanu apturošus) medikamentus. Anesteziologam ir jāplāno, kā un kurā brīdī atcelt šo preparātu lietošanu pirms operācijas, maksimāli samazinot asiņošanas iespējamību operācijas laikā un pasargājot no trombu veidošanās – par šo balansa uzturēšanu plaši tika diskutēts gada kongresā.

Gads – līdz jaunam anesteziologu saietam

“Astoņas no divpadsmit šogad kongresā uzrunātajām tēmām skar traumatoloģijas ortopēdijas pacientus, ar kuriem ikdienā strādājam mūsu klīnikā,” vērtē Agneses Ozoliņa “Šī ir vērtīga tikšanās reize, kur apzināt aktualitātes, tendences, efektīvākos risinājumus, jo, lai arī šobrīd medicīnā nav strauju izmaiņu, katra neliela nianse, vai pētījumos balstīts pierādījums, tieši ietekmē mūsu ikdienas darbu, izvēles, kuras veicam un rezultātā – pacienta labsajūtu,” kongresa nozīmi vērtē ārste.

  1. gada Eiropas anesteziologu kongress Eiroanesthesia notiks no 1. – 3. jūnijam Austrijā, Vīnē.

    Jūs varētu interesēt

    Auksta laika norma – balti, stingstoši pirksti?

    Vēls rudens un ziema ir laiks, kad stingi, nosaluši pirksti kļūst ierasti cilvēka ikdienā. Tomēr regulāri piedzīvoti, šie šķietami nevainīgie simptomi var liecināt par divām ļoti atšķirīgām saslimšanām. Viena no tām – Reino slimība, kas aprobežojas ar  asinsrites pēkšņu un īslaicīgu pasliktināšanos – biežāk aukstos laikapstākļos, bet dažiem -, reaģējot uz stresa situācijām. Otra –  saslimšanu […]
    Lasīt visu

    Latgales reģiona konferences ietvaros tikāmies ar vairāk kā 120 veselības aprūpes speciālistiem

    Piektdien, 4. oktobrī visas dienas garumā tikāmies ar vārāk kā 120 Latgales reģiona ģimenes ārstiem, fizioterapeitiem, sporta treneriem un citiem speciālistiem, kuru pacientu problemātika skar traumatoloģiju, ortopēdiju, sporta medicīnu, mugurkaula saslimšanas un reimatoloģiju.
    Lasīt visu
    1 2 3 321
    SIA ''ORTO Klīnika’’ 26.01.2023. noslēdza ar LIAA līgumu Nr. SKV-TL-2023/9 par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram