Vadošā traumatoloģijas-ortopēdijas klīnika Baltijā

+371 6714 4013

ORTO klīnikas anestezioloģe piedalās reģionālai anestēzijai veltītā Eiropas saietā (15.11.2017.)

No 9. – 10. novembrim Telavivā, Izraēlā ORTO klīnikas Anestezioloģijas nodaļas vadītāja Agnese Ozoliņa piedalījās specializētā anesteziologu pasākumā, kas bija veltīts reģionālai anestēzijai un tās pielietošanai gan ambulatorajā ķirurģijā ( īsas operācijas, kad pacients jau operācijas dienā var doties mājās), gan veicot liela apjoma ortopēdiskas un muguras operācijas. Pasākumu rīkoja Eiropas Anesteziologu biedrība (European Society of Anesthesiology (ESA)).

ORTO klīnikā aptuveni 50% operāciju tiek veiktas reģionālajā anestēzijā, vai kombinējot šo atsāpināšanas veidu ar vispārējo anestēziju. “Tādēļ mums aktualitātes un jaunākie zinātniskā izpētē balstīti secinājumi, ir būtiski,” saka Agnese Ozoliņa “Anesteziologa uzdevums ir maksimāli labi atsāpināt un vienlaikus īsināt anestēzijas laiku. Prasmīgi veikta reģionālā anestēzija (viena, vai kombinēta) padara iespējamus abus šos uzdevumus,” uzsver ārste.

Anesteziologu saietā Telavivā tika analizēti un diskutēti jautājumi par jaunākām sāpju ārstēšanas iespējām hronisku muguras sāpju gadījumā, piemēram, izmantojot radiofrekvences un augšanas faktora injekcijas. Tāpat tika analizēti uz pierādījumiem balstīti pētījumi un dati par dažādu reģionālo anestēzijas veidu nozīmi, drošību un efektivitāti, izmantojot  šo atsāpināšanas metodi pēc operācijas periodā.

Pasaules klīnikās un tai skaitā ORTO klīnikā arvien plašāk operāciju laikā praktizē perifēro nervu bloku anestēziju ultrasonogrāfijas kontrolē. Šobrīd ultrasonogrāfijas kontrole šīs anestēziajs veikšanai tiek uzskatīta par zelta standartu Tas savukārt ir nozīmīgs solis reģionālās anestēzijas kvalitātes uzlabošanai. ESA izstrādā vadlīnijas ultrasonogrāfjas kontroles ieviešanai ikdienas praksē anesteziologa darbā. Pielietojot šo anestēzijas veidu atsāpinošie medikamenti ar adatas palīdzību tiek ievadīti ap nervu, kurš inervē operējamo ķermeņa daļu, padarot atsāpināto vietu nejūtīgu. Šādi netiek skartas, ne muguras, ne galvas smadzenes, bet gan lokāli atsāpināta tikai operējamā ķermeņa daļa. Šobrīd Reģionālo anestēziju iesaka kombinēt ar brūces lokālo infiltrācijas anestēziju, ko veic ķirurgs operācijas laikā. Šāda pieeja nodrošina pacientam drošāko atsāpināšanu.

ESA specializētie anesteziologu pasākumi kalpo kā platforma profesionāļiem, lai apmainītos ar jaunākajiem risinājumiem dažādās anestezioloģijas jomās, iepazītos ar aktuālāko vēl nepublicēto pētījumu rezultātiem, tehnoloģiskiem un praktiskiem risinājumiem, kā arī piedalītos meistraklasēs.


Jūs varētu interesēt

Intraartikulārām injekcijām veltītā simpozijā tiekas starptautiski jomas eksperti

Oktobra sākumā, ORTO Klīnikas reimatoloģe Anna Mihailova piedalījās starptautiskā intraartikulārām injekcijām veltītā simpozijā Portugālē, Lisabonā (International Symposium on Intra-Articular Treatment (ISIAT)). Injekcijas locītavās pamatā pielito ārstējot osteoartrītu. Efektivitātes un precizitātes nodrošināšanai tās veic ultrasonogrāfiskā kontrolē.
Lasīt visu

ORTO klīnikas ārsti par artīta ārstēšanu žurnālā Doctus

Ārstu un farmaceitu žurnāla Doctus oktobra numurā publicēts ORTO klīnikas reimatoloģes, Annas Mihailovas un traumataloga-ortopēda, Vitolda Jurkeviča kopīgi veidots raksts Locītavu sāpju un artrītu ārstēšana
Lasīt visu
SIA ''ORTO Klīnika’’ 26.01.2023. noslēdza ar LIAA līgumu Nr. SKV-TL-2023/9 par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram