Leading trauma and orthopaedics clinic in Baltics

+371 6714 4013

Jaunāko medikamentu pētījumi dod cerības smagu reimatoloģisko slimību pacientiem (16.11.2017.)

Anna Mihailova ORTO klīnikas reimatoloģe piedalījās vienā no ievērojamākiem saietiem reimatologu apritē – ACR/ARHP Amerikas Reimatoloģijas kolēģijas rīkotajā ikgadējā pasākumā, kas no 3. – 8. novembrim notika Amerikā, Sandjego.

Šis ir viens no vērienīgākajiem vispasaules reimatologu ikgadējas tikšanās galamērķiem, kas šogad pulcēja ap 16 000 speciālistu no vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Speciālisti pulcējās kopā, lai apmeklētu kādu no 450 izglītojošiem pasākumiem un lekcijām un iepazītos ar 160 pasākuma izstāžu stendos piedāvāto. Viss šeit piedāvātais apvieno jaunāko – pētījumu, tehnoloģiju, farmakoloģijas, diagnostikas un ārstēšanas taktikas izvēlē.

“Interesanti gadu gaitā apmeklējot šo pasākumu ir vērot, ka, ja vēl nesen amerikāņi bija vadošie reimotoloģijas speciālisti pasaulē, tad pēdējā laikā  daudz lielāku nozīmi iegūst Eiropas ārsti, zinātnieki, viņu pētījumi, risinājumi un pieredze,” saka Anna Mihailova piebilsto, ka visu valstu speciālisti savā profesionālajā darbībā cenšas ievērot vienotas paradigmas, izmeklēšanas un ārstēšanas metodes, tādēļ nepastāv izteiktas atšķirības starp dažādu valstu reimatoloģijas skolām. “Tas ļauj šai tūkstošgalavainajai auditorijai sarunāties “vienā valodā” un veltīt laiku jaunāko tendenču izziņai un aktuālākās pieredzes apmaiņai,” saka ārste.

“Pētījumi par jaunāko medikamentu ietekmi, kuri ar laiku būs pieejami arī Latvijā, dod cerības pacientiem ar smagām reimitologīskām saslimšanām,” ar optimismu saka Anna Mihailova. Viņa arī norāda, ka tik vērienīgi pasākumi, kur satiekas tik daudz kolēģu, informācijas, iespēju un zināšanu klāsts tik dāsni tiek papildināts, ir materiāls, kas dod impulsus darbam vēl ilgi pēc atgriešanās mājās.

Nākamā tik vērienīga vispasaules reimatologu tikšanās notiks nākamgad oktobrī Čikāgā.


Jūs varētu interesēt

Intraartikulāras injekcijas – efektīvas un drošas

Arvien vairāk faktu liecina, ka bioloģiski aktīvu vielu koncentrātu injekcijas traumu, locītavu un kaulu bojājumu ārstēšanā palīdz mazināt sāpes un attālināt ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamību. Šādu secinājumu pēc oktobra vidū notikušās Traumatologu, ortopēdu konferences pauda viens no tās lektoriem un moderatoriem osteoartrītu ārstēšanai veltītā konferences sadaļā - ORTO Klīnikas traumatologs ortopēds Andrejs Finogejevs.
Lasīt visu

5 jautājumi dažas dienas pirms maratona

?: Savai distancei gatavojos, trenējoties mežā vai stadionā uz mīksta seguma. Kas notiks uz asfalta? ● : Regulāri skrienot pa mežu un smiltīm, locītavas un cīpslas ir ieguvušas stingrību, lai stabilizētu kustību uz nevienmērīgas virsmas. Tāda sagatavotība nav īsti piemērota skriešanai pa cietu virsmu. Seguma maiņa var radīt diskomfortu, pat sāpes. Turpmāk ieteicams trenēties uz seguma, uz kura paredzēts atbildīgais skrējiens.
Lasīt visu
1 2 3 321
SIA ''ORTO Klīnika’’ 26.01.2023. noslēdza ar LIAA līgumu Nr. SKV-TL-2023/9 par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram