Didžiausia traumatologijos ir ortopedijos klinika Baltijos šalyse

+371 6714 4013

Ilgstoši sēžot pie auto stūres, sāp ceļa locītavas (audio)

Kas vainas ceļa locītavā, ja pēc ilgstošas sēdēšanas tā sāk smelgt un nepatīkami vilkt? Kas kopīgs šīm sajūtām un sāpēm, ko ceļa locītavās mēdz piedzīvot, piemēram, skrējēji un citi sportisti? Vai aspirīns var līdzēt? Kādēļ specifisku muskuļu stiprināšana ir šīs problēmas risinājums gan sportistiem, gan autobraucējiem?  

Par ceļa locītavas priekšējās daļas sāpēm – patellofemorālais sāpju sindromu – šajā podkāstā ar Andreju Peredistiju ORTO Klīnikas traumatologu, ortopēdu:

https://www.buzzsprout.com/974788/8706377-ilgstosi-sezot-pie-auto-sture…

Mūsu podkāsti klausāmi arī Spotify un Apple podcast platformās, meklētājā ievadot ORTO Talks.


Jūs varētu interesēt

Kādas saslimšanas ārstē sporta ārsts (audio)

“Es gribu palīdzēt cilvēkiem, kuri paši grib sev palīdzēt,” specializācijas izvēli medicīnā pamato Ģirts Mandrovickis ORTO Klīnikas sporta ārsts -, šīs audio sarunas sērijas sarunu biedrs.
Lasīt visu

Sportot par spīti sāpēm – kāpēc ne? (01.03.2017.)

Sports samērā īsā laikā kļūst par mūsu atkarību. Ja treniņu grafikā pēkšņi ieviešas pauze, jūtam gandrīz fiziskas ciešanas un iekšēju neapmierinātību. Iespējams, tas ir iemesls, kādēļ diskomforts vai sāpes kādā locītavā neattur no ierastā sporta. Arī tad, ja ārsts izrakstījis pretsāpju un pretiekaisuma zāles un aicinājis to lietošanas laikā atturēties no iemīļotās fiziskās aktivitātes. Zāles, iespējams dzeram, bet sportot turpinām. Protams, nojaušam, ka tas nav labi, bet, kāpēc - neaizdomājamies.
Lasīt visu
1 2 3 321
RAB „ORTO klinika“ su Latvijos investicijų ir plėtros agentūra 2023-01-26 sudarė sutartį Nr. SKV-TL-2023/9 dėl paramos gavimo pagal programą „Tarptautinio konkurencingumo skatinimas“, iš dalies finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram